جمعه 30 شهريور 1403
تاريخ:سی ام بهمن 1399 ساعت 16:30
کد : 50372

ورزش پاراگلایدینگ
ورزش هوایی - (پاراگلایدینگ)

ورزش پاراگلایدینگ

ورزش پاراگلایدینگ
نگاهی به ورزش (پاراگلایدینگ)

پرواز با پاراگلایدر (پاراگلایدینگ)
پرواز با پاراگلایدر یا پرش با پاراگلایدر یک ورزش تفریحی و رقابتی است، که رویای دیرینه بشر را تحقق بخشیده است. ورزش پاراگلایدینگ یک ورزش هوایی مهیج و جذاب است که هزاران نفر در سرتاسر جهان با آن به پرواز در آسمان درآمده و از آن لذت می‌برند. با ما همراه باشید تا با شرایط لازم، تجهیزات ضروری و محل پرواز با پاراگلایدر آشنا شوید. در ادامه ما به آموزش پاراگلایدینگ و همچنین تفاوت پاراگلایدر با پاراموتور، کایت و چتربازی پرداخته‌‌ایم.

پاراگلایدینگ یا چتربال سواری یا یک ورزش تفریحی است که در هنگام پرواز، خلبان آن، پروازی با ویژگی‌هایی مثل سبک وزنی و پرواز آزاد را به طور همزمان با یک چتربال  که در واقع نوعی بادپر است تجربه می‌کند. باد موثرترین عنصر در پرواز پاراگلایدر می باشد پرواز می‌تواند به چند شکل آغاز شود. در روش اول خلبان با سرعت در جهت مخالف باد می‌دود و چتر را پشت سر خود می‌کشد. برخورد باد به زیر چتر آن را به احتزاز درمی‌آورد و نهایتاً موجب به پرواز درآمدن خلبان می‌شود.

پاراگلایدر از اروپا گرفت و سپس در طول سالیان بعد از چتر های هدایت شونده به بال پرنده توسعه یافت. امروزه پاراگلایدر یک بال بیضی شکل است که به انسان قدرت پرواز کردن می بخشد معمولا پاراگلایدر را با چتر نجات اشتباه می گیرند در صورتی که پاراگلایدر هواپیما فوق سبک بدون موتور است واژه پاراگلایدر ترکیب دو واژه است پارا مخفف پاراشوت (چتر نجات) و گلایدر هواپیمای بدون موتور است یعنی( سرنده ) پس پاراگلایدر نوعی هواپیما از جنس و شبیه چتر نجات است پاراگلایدر ارزانترین و راحت ترین وسیله پروازی است نیروی محرکه آن وزن خلبان است وزن آن حدود 5 کیلو گرم است.

اگر به این ورزش علاقمندید باید از طریق باشگاه یا آموزشگاه دارای مجوز که بتواند به وسیله مربیان با تجربه و دارای مدارک لازم شما را مورد آموزش قرار دهند اقدام به یادگیری نمایید.
آشنایی با ورزش پرهیجان کایت سواری
پس از طی مراحل تئوری و عملی موفقیت در آزمون شما با عضویت در گروه یا باشگاه هایی که در این زمینه فعالیت میکنند در برنامه های پروازی شان شرکت کرده و پرواز کنید.

در کشور ما نیز انجمن ورزش های هوایی که از نظر سازمانی به عنوان یکی از کمیته های فدراسیون کوهنوردی بشمار میرود می تواند برای یادگیری این ورزش مفرح شما را راهنمایی کند ...

-شرایط و ویژگی های خلبان پاراگلایدر برای آموزش :

آموزش پاراگلایدر از ویژگی خاصی تبعیت نمی کند محدودیت سنی برای آموزش ندارد و قد و وزن نیز تاثیری ندارد به این دلیل که برای هر خلبان یک بال متناسب با وزن آن خلبان موجود است خانم ها نیز در این ورزش بدن هیچ محدودیتی همچون آقایان آموزش میبینند همچنین در ایران مربی پاراگلایدر خانم نیز وجود دارد

-مکان ها و مدت پرواز با پاراگلایدر :

برای پرواز با پاراگلایدر نیاز به تپه یا کوهی است که از بالای آن پرواز خلبان آغاز شود به سمت پایین یا جلو سر بخورد به طور مثال در هوایی آرام و بدون هیچگونه عوامل بالا رونده از تپه ای 500 متری حدوداً 15 دقیقه می توان با پاراگلایدر پرواز کرد اما با کسب تجربه و مهارت کافی می توان مدت های طولانی را با پاراگلایدر در آسمان بود مسافت طی شده با پاراگلایدر بیش از 400 کیلومتر طی 11 ساعت است.

-بهترین فصل آموزش :

بهترین فصل برای آموزش این ورزش پاییز و زمستان است منهای سرمای زمستان بدلیل آرام بودن هوا برای مبتدیان فصلی مناسب تر از بقیه فصول است.ولی در کل پاراگلایدر را در هر فصلی می توان آموزش دید خلبانان حرفه ای تابستان را بهترین فصل برای پرواز می دانند چون در هوای گرم با استفاده از ترمال گیری می توان ارتفاع زیادی گرفت رکورد ارتفاع پرواز با گلایدر 1 کیلومتر بالا تر از قله اورست است.

-مدت دوره آموزش پرواز با پاراگلایدر:

به صورت خصوصی میتوان در کمتر از دو هفته آموزش دید . آموزش از زمین مسطح شروع می شود و در صورت صلاحدید مربی و استعداد دانشجو ارتفاع پله پله افزایش خواهد یافت در طول آموزش ارائه تجهیزات بر عهده باشگاه آموزش دهنده است.

-خرید پاراگلایدر:

پاراگلایدر از چهار بخش اصلی تشکیل شده است:-بال(پاراگلایدر) –هارنس(صندلی) –چتر کمکی –هلمت(کلاه ایمنی) است

توسط عاطفه کرمعلی زاده وبلاگ تخصصی هوانوردی: sky20: aviation

http://abapress.ir/News//50372
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



 
وزارت ورزش و جوانان

فراکسیون ورزش مجلس

فدراسیون های داخلی

کنفدراسیون های آسیایی

فدراسیون های جهانی

کمیته ملی المپیک

اداره کل تربیت بدنی استان ها

هیات های ورزشی

انجمن های ورزشی

سازمان های ورزشی

تیم های ورزشی